Blogia
.

CONVIVÈNCIA O GUERRA ÈTNICA?

CONVIVÈNCIA O GUERRA ÈTNICA?
Revolta al Vendrell

El passat 17 de febrer, va tenir lloc tota una rebel·lió en massa al barri de Les Planes de la localitat d’El Vendrell, un barri amb majoria de presència immigrant. Durant un control rutinari dels Mossos d’Escuadra en el qual va resultar detingut un jove magribí per possessió d’haixix, el detingut va intentar agredir els policies, recolzada per mig centenar de persones de la mateixa étnia que van iniciar tota una batalla campal llançant pedres i altres objectes contra els agents, cinc dels quals van resultar ferits, i que finalment van haver de demanar reforços. Després de l’arribada de vuit furgonas de policia, el numero d’agressors va augmentar al centenar i van continuar fent front als mossos d’esquadra alguns fins i tot llançant objectes des de les teulades, i d’altres apedregant amb material d’una obra propera a les forces de seguretat allà concentrats, mentre alguns grups d’atacants intentaven arrabassar les porres als agents.
Per al PSC es tracta d’un acte puntual, malgrat que fa més d’un any es produïssin incidents entre immigrants magribins i policies a la mateixa localitat, per a la premsa, que ha donat la notícia de forma silenciosa, de simples altercats entre "veïns" o "joves" i policia. El PP, un dels majors responsables de l’arribada massiva d’immigrants al nostre país critica de forma oportunista les polítiques d’immigració del PSOE, i el CIU calla.
Es tracta,  tanmateix, d’un més dels tristament cada vegada més freqüents episodis de guerrilla urbana a les zones on es troba concentrada una creixent població immigrant d’origen extraeuropeu, que a la manera dels seus germans residents en altres països com França o Itàlia, actuen de forma perfectament organitzada contra les forces policials la presència de les quals consideren una provocació i un obstacle a la llei pròpia que aquestes bandes imposen en la qual cosa ells consideren els seus territoris. Explosions, cada vegada més freqüents, i que no fan sinó augmentar.
Unicamente, la formació identitària Plataforma per Catalunya, que compte en aquesta població amb tres representants, s’ha atrevit a apropar-se a la realitat, qualificant els fets com un episodi inicial de "guerra ètnica", confrontació que a dir del seu president Josep Anglada, "s’estendrà arreu del país com una taca d’oli, igual que ha passat als suburbis de París". Anglada considera que els col.lectius d’immigrants d’origen magribí "volen viure en guetos per poder crear zones aïllades dintre de les ciutats on no hi hagi cap mena de llei i on ells hi tinguin el control total".També el regidor de PxC en aquest ajuntament, August Armengol, ha declarat que "quan els mossos d’esquadra han volgut entrar en aquestes zones sense llei s’han trobat amb aquests actes violents, que per altra banda, nosaltres ja vam avisar" i que"en aquest barri ja no queden massa persones autoctones ja que tot el món que ha tingut els suficients recursos ha marxat d’aquest barri sense llei".
Afirmacions, cada vegada més ratificades per la població catalana padecedora d’aquesta situació, que contradiuen la "veritat" oficial d’un sistema que ha propiciat l’arribada i establiment d’una immigració descontrolada i massiva que amenaça la identitat, el progrés i la seguretat del poble català.

 

0 comentarios