Blogia
.

UN COL.LEGI PÚBLIC DE TARRAGONA ENVÍA LES CIRCULARS ALS PARES EN CATALÀ Y ÀRAB

UN COL.LEGI PÚBLIC DE TARRAGONA ENVÍA LES CIRCULARS ALS PARES EN CATALÀ Y  ÀRAB
El regidor d'Educació de l'Ajuntament de Tarragona, Joan Sanahujes (PSC), ha tret importància a la circular en àrab i  català -i no en castellà- que un col·legi públic de Tarragona ha enviat als pares d'alumnes.
"El català, que és l'idioma obligatori per a les comunicacions dels centres, ho entén perfectament un castellà-parlant; les majors dificultats són per als estrangers que porten molt poc temps a Catalunya", ha reflexionat.
La circular ha aixecat la queixa formal de diversos pares davant dels serveis territorials de la Conselleria de Educación de la Generalitat, que han declinat valorar l'incident. La directora del centre educatiu, Josefina Garriga, ha explicat que va ser un fet excepcional, i que habitualment les comunicacions als pares es realitzen en català. "Als tutors els va semblar una bona idea la traducció a l'àrab per fomentar la participació de les mares d'origen magribí, encara que sé que algunes mares es van molestar," ha dit.
Aquest any s'han matriculat en el CEIP Bonavista -situat en un barri del sud de Tarragona- gairebé un centenar d'alumnes marroquins, sobre un total de 478 alumnes. Els percentatges d'immigrants varien segons els cursos i les classes i oscil·len entre un 20% i un 40%.

0 comentarios