Blogia
.

HI HA IMMIGRACIÓ PERQUÉ HI HA GLOBALITZACIÓ

HI HA IMMIGRACIÓ PERQUÉ HI HA GLOBALITZACIÓ
Per qué CiU PSC i PP sempre serà causa i no solució al problema migratori.
Article de Josep Anglada publicat a http://josepanglada.blogspot.com/

Han sentit alguna vegada Sabater o Rajoy dir alguna cosa contra la globalització?, potser a Mas, Montilla o Sánchez-Camacho? ... i tanmateix en la globalització es troba l’origen de l’actual crisi i dels nostres problemes econòmics i socials.

Instaurada després de la caiguda del Mur de Berlín fa ara  cosa de més de 20 anys, la globalització ha tingut l’habilitat de presentar-se com el nostre destí ineludible. D’on ha sorgit la globalització? Del liberalisme més salvatge i la socialdemocràcia més estúpida. Qui l’ha promogut? Els estats majors del capital financer internacional. Qui beneficia? És simple: als quals l’han promogut. Com es tradueix a la pràctica? Els diners poden migrar sense fronteres d’un extrem a un altre del planeta a la recerca dels majors beneficis, i les poblacions també han de migrar lliurement d’un costat a un altre del planeta per a i instal·lar-se allà on produeixin més beneficis, sense la menor consideració a criteris d’identitat, de respecte a la personalitat dels pobles, ni a la racionalitat econòmica.

En aquest context globalitzador, la producció industrial dir que emigra allà on els salaris són més baixos, les cobertures socials inexistents o mínimes i la font de matèries primeres més barates... Per això Europa se n’ha anat desertizant industrialment, Catalunya, per exemple, ha perdut un 40% d’indústria en els últims 10 anys.

Per a súmmum, ja que el preu de la mà d’obra a Europa és alt en comparació amb altres zones del planeta, era precís -per a interès únic del capital- traslladar enormes masses d’immigració al nostre continent per abaratir els salaris. Sí, en efecte, si hi ha immigració és perquè hi ha globalització.

Davant de tot això, les propostes dels polítics habituals es redueixen a zero. Ni una paraula, ni un gest de Rajoy, de Mas o de Sánchez-Camacho. Així és l’alternativa de CiU-PP... i quant al zapaterismo, veu en la globalització un "avenç" cap a un "món feliz"…

Tanmateix, el problema és molt simple: quanta més globalització hi hagi, més asfixiades estaran les societats europees. Hi pot haver globalització si no hi ha igualtat de condicions? És just un sistema de producció que a Europa exigeix dignitat en les condicions de feina i que les nega a la Xina o el Sud-Est Asiàtic? La trampa del neoliberalisme rau a proposar un sistema mundial de producció entre països amb sistemes socials i condicions laborals molt diferents.


Plataforma per Catalunya està contra la globalització, per una economia de proximitat, per un sistema mundial parcel·lat en espais econòmics homogenis, on no hi hagi "exiliats econòmics", que hagin de saltar d’un país a un altre segons les instigacions dels mentors de la globalització. No és lògic i raonable que cada cual tingui la possibilitat de guanyar-se la vida i de viure allà on ha nascut i estar amb els que són com ell? Doncs bé, aquesta possibilitat ens l’ha furtat a tots l’alta finanza internacional i la seva globalització.

I, ho diguem clar, no existeixen possibilitats de reconstruir una situació de normalitat internacional econòmica i productiva sense posar vedat a aquesta situació. Per això estem contra la globalització, per això ens oposem a la desertització industrial d’Europa i per això estem contra la immigració massiva... Per això, no pel sambenito que ens volen regalar els nostres adversaris: ni per xenofòbia, ni per racisme, només per necessitat de lluitar contra la globalització i a favor dels drets socials, laborals i econòmics de la nostra gent.

0 comentarios