Blogia
.

UN GRUP DE FACEBOOK CRIDA A REVENTAR L'ACTE CENTRAL DE PLATAFORMA PER CATALUNYA A BARCELONA

UN GRUP DE FACEBOOK CRIDA A REVENTAR L'ACTE CENTRAL DE PLATAFORMA PER CATALUNYA A BARCELONA

La campanya s’escalfa. A  una setmana de la ineludible i llargament esperada cita amb les urnes, no només les formacions polítiques estrenyen el gas i ajusten motors per poder arrencar en primera línia de cara al sprint final en aquesta cotitzada carrera de fons. Si la contesa ha destacat aquesta vegada molt especialment i s’ha desmarcat de totes les seves immediates predecessores, a més de per la irrupció de l’innegable frikisme electoral amb l’aterratge en política de desenes de personatges sorgits dels més variopints circs televisius, ha estat fonamentalment pel naixement de la qual batejàvem des d’aquí fa poques dates com a ’campanya 2.0’. Partits, candidats i diferents postulats intenten colar-se fins a la cuina dels potencials electors des de les ja àmpliament popularitzades i a tots els nivells esteses xarxes socials.

L’altra cara de la moneda en aquest nou camp de batalla tecnològic ho conformen les convocatòries o mobilitzacions organitzades precisament també a través del cyber-espai, de provada eficiència i inqüestionable poder de captació generalitzat.

L’última de les puies de la xarxa de xarxes ens amenaça des del ja popularísim Facebook, en el qual un grup d’usuaris ha convocat als detractors de la polèmica PxC d’Anglada a manifestar-se i intentar "rebentar" (literalment) l’acte central de campanya del proper diumenge 21 de novembre, que es durà a terme en la cèntrica Plaza Espanya de la capital catalana.

Sota el esclaridor títol de "Manifestació contra el racista Josep Anglada" s’ha creat fa poques setmanes un grup a la coneguda xarxa social que anima sense embuts als seus membres (a hores d’ara ja més de 400 usuaris) a personar-se en les portes del conegut Hotel Catalonia barceloní per evitar que els identitaris puguin celebrar allí el seu programat i llargament anunciat míting central en aquesta campanya. Amb proclames sense embuts a favor de l’islam, amb crits a la "dissidència" o a la "resistència" enfront del candidat català, en el fòrum poden llegir-se autèntiques ’perles’ com (i reproduïm literalment)

"Ets lliure de jutjar i opinar el que vulguis, però et dic una cosa com diu Zaher a part d’estar explotant-nos, atacant-nos, marginant-nos i moltes coses més et recordo que Europa en dècades enrere colonitzo gran part d’Àfrica, Asia i molts mes continents. I el que aquesta envaint Europa és l’ISLAM la veritable religió de ALLAH que va augmentat de manera impressionant i que no l’aneu exterminar per molt que ho intenteu. Visqui l’Islam! I gràcies a tots els germans que lluiten per aquesta causa, la Guerra Santa" (Yasin Ahmadi), "Quant mes gran sigui l’esforç i sacrifici mes gran sera la recompensa de ALLAH" (Zaher Zenjli) o crits desesperats i incitació sense caretes a la violència més roí  amb un " mort al josep Anglada. espero q la manifestació serveixi d’alguna cosa, hem de difondre l’esdeveniment i les pàgines en contra del CABRÓ DE JOSEP ANGLADA". d’Ismael El Banhaji

Per una simple qüestió d’ètica, des de la redacció de Mediterrani Digital demanaríem encaridament (i així l’hi hem fet constar expressament) a l’adreça de Facebook que intentés evitar, en la mesura del possible, la proliferació i posterior difusió d’aquest tipus de grups. Una xarxa del prestigi de l’americana no pot ni ha d’acollir una sèrie d’actituds de semblant mena ni donar-los cobertura o de servir-los involuntàriament de plataforma per a la seva posterior difusió. Tothom és molt lliure de manifestar-se i posicionar-se ideològicament: el que no ha de permetre’s, en cap concepte, són proclames ni crides clares i indiscriminats a qualsevol tipus de violència. O què passaria si algun grup d’autòctons creés una pàgina en la qual no només s’advoqués per acudir en massa a una mesquita en ple Ramadà sinó, a més d’evitar els seus resos, acabar directament amb l’Imant? Una miqueta de sentit comú senyors. Els agradi o no (encara) estem a Europa. I som, malament que els malgrat molts, el bressol de la civilització del que avui coneixem com el nostre món Occidental

 

Font: Mediterráneo Digital

Traducció: Gànguil

0 comentarios