Blogia
.

EL MINISTRE DE AFERS EXTERIORS DEL MARROC VA A EXIGIR A TRINIDAD JIMÉNEZ LA IL.LEGALITZACIÓ DE PLATAFORMA PER CATALUNYA

EL MINISTRE DE AFERS EXTERIORS DEL MARROC VA A EXIGIR A TRINIDAD JIMÉNEZ LA IL.LEGALITZACIÓ DE PLATAFORMA PER CATALUNYA

El ministre marroquí d'Afers exteriors i Cooperació, Taib Fassi-Fihri, va exigir la il·legalització de la Plataforma per Catalunya (PxC) a la seva homònima espanyola, Trinitat Jiménez, dies abans de les eleccions autonòmiques catalanes del 29-N, segons avança el periòdic ‘Arifi’ dins d'una sèrie de reportatges en els quals s'analitzen les ciclotímicas relacions entre els dos països.
Segons el rotatiu riffeny, que cita fonts governatives, aquesta queixa no va ser la primera que es va traslladar al Govern espanyol en relació amb els identitaris catalans. Fins a en tres ocasions es va traslladar a l'Executiu de Zapatero la “inquietut” que existia en cercles de la comunitat musulmana de Catalunya sobre la creixent influència política de la PxC.
En aquest últim cas i a tan sols una setmana del 29-N, Taib Fassi es va mostrar “enèrgic i contundent” i va comminar a la seva col·lega espanyola al fet que l'Executiu que presideix Zapatero “fes un pas al capdavant” i promogués la il·legalització del partit liderat per Josep Anglada com un gest de “bon veïnatge”. “No s'escudi que Espanya és una democràcia. Vostès disposen d'influències i instruments suficients per impedir les activitats a aquest partit”, va ser la resposta de Fassi a l'asseveració de la ministra espanyola sobre la divisió de poders en l'ordenament constitucional espanyol.
Relata el periòdic marroquí que en cercles polítics del veí Regne alauita ha causat “sorpresa i preocupació” l'al·luvió de vots assolits pels identitaris catalans i creu segur que aquests sufragis es multiplicaran en propers comicis. “La croada contra els marroquins que viuen a Espanya acaba de començar”, assenyala Abdelmonaim Chaouki, president de la Coordinadora de la Societat Civil del Nord del Marroc.
Chouki suggereix que existeix una relació causa-efecte entre els més de 75.000 vots assolits per la PxC i l'anunci realitzat pel denominat Comitè d'Alliberament de Ceuta i Melilla, prèvia autorització de Rabat, de “tornar a la càrrega” i tallar el subministrament d'aigua a Melilla procedent de les deus de Trara i Yasinen.
Aquesta agrupació, que s'autodenomina «civil», presumeix de tenir fil directe amb el Rei alauí. Chouki es mostra bastant gràfic en raonar els motius d'aquesta campanya contra la ciutat espanyola de Melilla. “Si els racistes ens colpegen a Catalunya, nosaltres colpegem als espanyols a Melilla, fins i tot amb una Marxa Verda”. I postil·la a continuació: “No anem a permetre que el partit Plataforma segueixi creixent a costa dels nostres compatriotes”.
Coincidència o no, el nacionalista radical Oriol Amorós, secretari d'Immigració en funcions de la Generalitat, ha anunciat que enviarà el programa dels identitaris catalans a la Fiscalia per establir si “incita a l'odi i al racisme”. La insòlita pretensió d'Amorós va ser resposta a l'instant per Josep Anglada: “Des de Plataforma per Catalunya seguirem defensant rotundament, i dins del més escrupolós respecte a la llei, la repatriació dels immigrants il·legals i els que estiguin en atur de llarga durada. També ens oposem tallantment al fet que es concedeixin terrens públics per edificar mesquites, perquè els terrenys públics han de ser de gaudiment públic de tots els ciutadans i en cap cas concedits a baix preu per a edificis religiosos”.
En definitiva, “PxC seguirà dient en veu alta el que la majoria de catalans pensa: a Catalunya primer els de casa, estem en el nostre dret i ni el sortint secretari general, Oriol Amorós, ni ningú va a impedir-nos-ho” va concluir Anglada.

Alerta Digital

Hi ha alguns que si que saben defensar als seus

0 comentarios