Blogia
.

ELS CATALANS I LA IMMIGRACIÓ

ELS CATALANS I LA IMMIGRACIÓ

Interessant article publicat al digital e-noticies

 

El 49,3% dels catalans veuen el número d'immigrants "excessiu", mentre que un 36,2% consideren que la xifra és "elevada", segons un baròmetre del CEO. Per contra, un 12,1% afirma que la xifra de nouvinguts és "acceptable". Els catalans consideren que la immigració és el tercer problema més important que pateix el país.

D'altra banda, el 40% regularitzaria només als que tenen feina actualment, sigui quin sigui el temps que porten a Espanya. Un 27,2% és partidària de tornar-los al país d'origen i un 17,4% regularitzaria a aquells que porten anys vivint a Espanya, tinguin o no feina. Un 9,6% regularitzaria la situació en tos els casos.

A més, el 47,3% creu que les lleis que regulen l'entrada i permanència d'immigrants són "massa tolerants", mentre que un 30,4% creu que són "més aviats tolerants". Un 10,5% creu que són correctes i un 2,9% són massa dures.

El 34% creu que la immigració és negativa i un 6,7% molt negativa, mentre que un 27,3% no la veu ni positiva ni negativa. Un 29,2% considera que el fenomen és positiu. D'altra banda, el 69,5 dels catalans denuncien que els immigrants reben més del que aporten, dels quals un 30,8% consideren que "molt més". Només un 3% cure que reben menys del que aporten.

La crisi ecocnòmica és un altre dels aspectes a tenir en compte, ja que un 72,3% creu que la immigració serà un factor negatiu en cas que no es recuperi l'economia, mentre que un 11,3% ho veu com un factor positiu.

Finalment, hi ha una opinió majoritaria de que els immigrants abusen de l'atenció gratuïta sanitària i de que reben més ajudes en sanitat. També es considera que esl catalans haurien de tenir preferència a l'hora d'escollir escoles pels seus fills. Un 54% creu que l'educació empitjora a les escoles amb massa immigrants.

Font: e-noticies

0 comentarios