Blogia
.

ELS NOSTRES MILLORS AMICS...IMPURS!

ELS NOSTRES MILLORS AMICS...IMPURS!

Dues associacions islàmiques radicades a Lleida han demanat a l’Ajuntament de la ciutat que promulgui una normativa municipal per prohibir la presència de gossos tant en els autobusos urbans com en algunes zones freqüentades majoritàriament per musulmans, en ser considerats “animals impurs” per l’islam.

Les citades associacions són les mateixes que van presentar al·legacions contra l’ordenança municipal que va prohibir l’ús del burka. Consideren que el Consistori lleidatà ha de regular la presència de gossos en la via pública i en determinades instal·lacions municipals per “no ofendre als musulmans”.

Van més enllà fins i tot en considerar que la presència al costat d’ells de “animals impurs” vulnera la llibertat religiosa i el dret dels islàmics a viure conforme a les prèdiques alcoràniques.

Una font de la comunitat musulmana lleidatana va anunciar una propera reunió de membres d’aquest col·lectiu amb representants de la Corporació Municipal i destaquen el fet que una reivindicació com la qual proposen ja ha estat acceptada en algunes urbs europees com Londres, on està prohibida la presència de cans en els autobusos públics. Preguntat si permetran l’excepció amb els gossos-guies, es va mostrar rotund: “Un gos sempre és un gos”.

L’origen del rebuig als gossos en l’univers islàmic es troba en els hádices (fets o dits de Mahoma recollits per altres persones que es consideren fonts fidedignes). Sobre aquest tema se citen dos. En el primer, Gabriel va prometre al profeta que aniria a visitar-li, però no va ser, i més tard li va dir que els àngels no entren en una casa en la qual hi hagi una imatge o un gos. En el segon, un tal Abdullah diu que “Al·là ha ordenat matar els gossos”.

Seran capaços els representants municipals de Lleida d’acceptar per un grapat de vots el que cap societat moralment sana admitría? El fons de l’assumpte és que estem tocant fons. I que la casta política i els apologetas de la multiculturalitat ens han arrossegat a aquest fons.

(Font: Alerta Digital)

Serà que el musulmans temen la tornada del gos Ganguil?

0 comentarios