Blogia
.

PxC denuncia més de 600 comerços immigrants que incomplien l'horari comercial a Nadal. Català, el millor regal, el producte de casa!

PxC denuncia més de 600 comerços immigrants que incomplien l'horari comercial a Nadal. Català, el millor regal, el producte de casa!

Les denúncies han obligat a tancar els negocis que no han respectat l’obligació de romandre tancats el 25 de desembre i l’1 de gener en virtut d’allò exposat a la Llei 8/2004 de 23 de desembre de la Generalitat, que en el seu primer article estableix que els establiments comercials han de romandre tancats els dies 1 de gener, 1 de maig, 11 de setembre i 25 de desembre.

L’acció està emmarcada en una iniciativa realitzada conjuntament a tota Catalunya per part de totes les delegacions locals del partit. A les denúncies presentades en època nadalenca s’hi afegeixen altres 961 que es van presentar el passat 1 de maig i l’11 de setembre.

Anglada assegura que “PxC continuarà exercint de poder executiu, perquè les lleis existeixen, però no hi ha voluntat de fer-les complir. Vetllarem per tal que els comerços d’immigrants no tinguin cap privilegi, ja que està destruint el teixit comercial tradicional. No respecten els horaris, molts treballadors no estan donats d’alta a la Seguretat Social, i hem pogut comprovar com alguns d’ells ni tan sols tenen retolació”.

L’obertura d’un establiment comercial en diumenge o dia festiu no inclòs en el calendari anual està tipificat com a infracció lleu, i la reincidència en la comissió d’infraccions lleus en un període de dos anys es considera una infracció greu que pot ser sancionada amb una multa d’entre 60.001 euros i 300.500 a la qual hauran de fer front molts dels comerços denunciats el dia de la Nadal perquè també van obrir l’1 de maig i l’11 de setembre.

“Ara haurem de veure si a l’Administració li tremola el pols a l’hora de sancionar-los o continua cedint terreny davant els immigrants” –ha afegit Anglada.

El punt positiu d’aquesta campanya en defensa del comerç tradicional és que a les localitats on es va portant a terme aquesta acció cada vegada n’hi ha menys comerços d’immigrants que obren els dies de tancament obligatori. Fins i tot en alguns municipis com Vic i Igualada el compliment de la normativa ha estat unànime i no hi havia cap comerç obert. "Això evidencia l’avanç que Plataforma per Catalunya ha aconseguit en el compliment dels horaris comercials" –ha conclòs el president de PxC.

Font: PxC

Català: Dona suport al nostre comerç. El millor regal el producte de casa.

0 comentarios