Blogia
.

CIU: "INTEGRACIÓ A TERMINI FIX"

CIU: "INTEGRACIÓ A TERMINI FIX"

ARTICLE D'OPINIÓ

Josep Anglada i Rius

Presidente de PxC y candidato a la presidencia de la Generailat

L’irresponsable Àngel Colom acaba de declarar que “l'objectiu de CiU és aconseguir la plena integració d'1.300.000 nous catalans en els propers deu anys”. I ho diu ell, un dels responsables del desastrós panorama de la immigració a Catalunya. Cal recordar que després que Colom i Colom esgotés els fons d'ERC i els bancs deixessin de prestar-li diners, es va escindir amb alguns escassos amiguets per crear el Partit per la Independència (PI) que va durar mentre va durar la generosa assignació del Parlament de Catalunya al Grup Mixt en el qual s'asseien els diputat del PI. Acabat el PI, Colom va mendigar un càrrec a CiU que el va enviar al capdavant de la delegació catalana al Marroc. I Colom, qui va complir perfectament la missió a Rabat, adreçant la riuada migratòria cap a Catalunya.

D'altra banda, quan es parla d’“integració” es pressuposa amb massa facilitat que els immigrants són favorables a la mateixa. Els fets desmenteixen aquesta convicció. Quan una comunitat està formada per 1.300.000 persones no necessiten integrar-se ja en cap lloc, formen les seves pròpies xarxes socials i, la tendència demostrada a Europa, és justament la contrària a la integració: aquestes xarxes els serveixen per afirmar encara més la seva pròpia identitat. Colom és certament optimista, pretén “integrar a la immigració”… quelcom que no s'ha aconseguit enlloc d'Europa, es pensen que ho aconseguiran per art de màgia a Catalunya!

CiU no pot resoldre el problema de la immigració perquè és part del problema i Colom és, precisament, una de les mares del problema: els immigrants els van portar ells i ells han deixat que el problema creixés sense dir una sola paraula. I ara vénen proclamant “integració”… El cas Pretòria és el monument a la corrupció; la seva posició davant la immigració és el monument a la mentida. Tots dos han estat aixecats, pedra a pedra, per CiU.

http://josepanglada.blogspot.com

0 comentarios