Blogia
.

Anglada (PxC): "Els tecnòcrates de Brussel.les traeixen als europeus"

Anglada (PxC): "Els tecnòcrates de Brussel.les traeixen als europeus"

“Els tecnòcrates de Brussel·les traeixen una vegada més als europeus. La signatura de l’acord agrícola amb el Marroc per part de les autoritats comunitàries, demostra que la UE no està feta per defensar els interessos d’Europa ni de la seva economia, sinó que és d’un mecanisme més de la mundialització i la globalització. Si la UE és incapaç de defensar els productes europeus i aposta pels marroquins, Quin és el seu sentit?”, són les declaracions que ha realitzat aquest dilluns Josep Anglada.

El president de Plataforma per Catalunya ha insistir que “aquest acord és un greu atemptat contra els agricultors espanyols i contra els del sud d’Europa”, i ha afegit “precisament ara que les economies espanyola, grega i italiana necessiten suport i protecció, Brussel·les els dóna una punyalada per l’esquena signant aquest ignominiós tractat agrícola”.

En aquest sentit el líder identitari ha afirmat que “amb aquest acord, el camp espanyol deixarà de ser rendible i es perdran automàticament 450.000 ocupacions directes, però cal afegir també els llocs de treball indirectes, em refereixo per exemple a la indústria conservera de Múrcia que es veurà obligada a tancar la seva producció i portarà a l’atur a 70.000 treballadors més”.

Anglada ha fet una crida a la denúncia d’aquest tractat, “recolzarem tota mobilització en contra de l’acord i insistirem a les autoritats espanyoles perquè pressionin amb força i energia a les institucions europees i aconsegueixin revocar el signat, encara que molt ens temem que no ho facin”.

Anglada també ha volgut recordar que “en el seu recent viatge al Marroc, Mariano Rajoy va definir al rei Mohamed VI com un “exemple a seguir”, així que dubto que el Govern sigui capaç d’adoptar una actitud valenta també en aquesta ocasió “.

Respecte a Mohamed VI, Anglada ha recordat que dista molt de ser aquest “exemple a seguir”. Segons Anglada “la majoria de les empreses marroquines exportadores de productes agrícoles estan directa o indirectament participades per ell amb el que ell personalment serà el principal beneficiari econòmic del tractat agrícola que li suposarà uns ingressos milionaris permanents. Vull remetre’m a un article publicat pel diari “Públic” el passat 26 de gener, titulat “Mohamed VI es lucra en el Sàhara gràcies al tractat agrícola amb la UE”, on es donen dades sobre aquesta vergonyosa situació”.

El president de PxC ha assenyalat també que “aquest acord és un atemptat contra la salut pública dels europeus ja que tots sabem que els productes marroquins no compleixen els mínims requisits sanitaris que sí s’exigeixen als produïts en la UE. Ara aquests productes camparan lliurement pels mercats europeus, amb el consegüent risc per a la salut de tots nosaltres”. I ha conclòs recordant que “els identitaris ens oposem a la liberalització dels marcats i advoquem per polítiques europees aranzelàries que defensin els nostres productes, la nostra economia i la nostra sobirania”.

PxC

Vic, 20 de febrer de 2012

http://www.pxcatalunya.com/

0 comentarios