Blogia
.

PxC aconsegueix que es reconega la possible il.legalitat de la mesquita a Mataró i la supressió d'un carrec de confiança que cobrava 60.000 euros a l'any al ajuntament

PxC aconsegueix que es reconega la possible il.legalitat de la mesquita a Mataró i la supressió d'un carrec de confiança que cobrava 60.000 euros a l'any al ajuntament

La portaveu de PxC a l'Ajuntament de Mataró Mónica Lora ha denunciat la concessió irregular de la llicència concedida a la mesquita de Mata-Rocafonda l'any 2002, la mesquita de Mata-Rocafonda és una de les quatre existents a la ciutat. L'equip de govern ha reconegut que es va concedir de forma irregular i per tant que podria ser il·legal, per la qual cosa en els propers dies PxC demanarà que els tècnics municipals estudiïn la situació i precintin el local si és oportú segons la legislació vigent. Durant el ple marcat per la seva durada amb gairebé 40 punts d'acord, PxC ha retirat el punt relatiu a la suspensió de concessió de llicències per a nous centres de culte a causa que la comunitat musulmana volia instal·lar una nova Mesquita a la ciutat. Després de 20 minuts de debat i segons les paraules de la regidora de PxC “L'equip de govern i el consistori han declarat que els musulmans han desestimat la seva intenció, per tant és una gran victòria per a la nostra formació i els ciutadans de Mataró que no tindran una nova mesquita que podria ser la cinquena de la ciutat”, segons Lora “els musulmans volien crear una madraza alcorànica tal com ha reconegut a mig fer algun membres del govern i l'objectiu de PxC serà frenar que la intolerància de l'Islam tingui més presència a la nostra ciutat”.

També s'ha aprovat la moció de PxC tal com ja va ocórrer a Vic relativa a l'anul·lació del registre de parelles de fet. La llei actualment ja té legislades aquestes unions mitjançant acta notarial, i no mitjançant un registre alegal com és el que posseeixen alguns Ajuntaments que estava convertint en una font per a la regularització d'immigrants il·legals. 

Finalment mitjançant una proposta conjunta promoguda per PxC, PP i CUP,  i davant la minoria del govern, es va aprovar la supressió d'un càrrec de confiança de l'àrea d'administració i atenció a la ciutadania que cobra 60.000 € a l'any. Actualment l'equip de govern ja disposa de 6 càrrecs de confiança i est és excessiu segons paraules de Mònica Lora que ho va argumentar dient “que aquest és un càrrec posat a dit per interessos polítics i la vacant hauria de ser substituïda per algú de la plantilla de l'Ajuntament.”


Font: PxC

0 comentarios