Blogia
.

ÚNICA SOLUCIÓ: REPATRIACIÓ (O ÉS QUE N'HI HA UNA ALTRA?)

ÚNICA SOLUCIÓ: REPATRIACIÓ (O ÉS QUE N'HI HA UNA ALTRA?)

Article d’opinió de Josep Anglada, president de Plataforma per Catalunya i candidat a la presidència de la Generalitat Catalana

Repatriar és un verb que el govern conjuga malament i al qual des de fa quinze anys el poder mediàtic del centre-esquerre i del centre-dreta han atribuït una connotació pejorativa. Com l’exigir certificat mèdic als immigrants per autoritzar la seva permanència a Espanya, com expulsar els delinqüents indesitjables, com no empadronar a il·legals. I, tanmateix avui, la repatriació és la paraula que és més necessari tenir a l’ordre del dia.

L’Estat no té diners per mantenir el seu propi nivell de despeses i l’única solució consisteix a gravar amb més impostos a les classes treballadores dependents d’una nòmina, bloquejar les pensions dels jubilats, baixar els sous dels funcionaris, eliminar plans d’infraestructures i obres públiques i reduir les prestacions socials... Ja que l’Estat recapta el mateix (malgrat haver pujat l’IVA i gairebé tots els impostos entre 2009 i 2010) a la vista que l’activitat econòmica s’alenteix, per al pròxim curs polític ens esperen noves pujades fiscals.

Seria estúpid ignorar que avui la immigració massiva suposa una de les partides de despeses més asfixiants per a l’economia espanyola. De fet, la immigració ha redundat només en benefici d’alguns sectors econòmics pròxims als governs del PP i del PSOE (hostaleria, construcció i grans explotacions agrícoles) que han obtingut grans beneficis amb l’entrada massiva d’immigrants que mantenien a la baixa els salaris.. però la factura l’hem pagada tots.

I ara, en moments de crisi, quan avui mateix CCOO es pregunta si en realitat ja estem per sobre dels 5.000.000 d’aturats, la immigració és un llast insuportable per a l’economia i per a la hisenda pública espanyola. Sobre més de 6.000.000 d’immigrants (s’ignora el número total) amb prou feines estan cotitzant a la SS per sota d’1.300.00. La resta viu de l’economia submergida i dels ajuts estatals, autonòmics i municipals... que estem pagant tots.

És possible resoldre el problema de l’augment del deute públic sense apujar els impostos? És clar que ho és! N’hi ha prou amb disminuir la despesa. I és aquí on cal pensar tant en el present com en el futur: Espanya no creixerà en els dos pròxims anys prou com per generar ocupació i quan comenci a créixer -probablement entre el 2013 i el 2014- encara trigarà molt a fer-ho per crear un mínim d’ocupació capaç d’absorbir les monstruoses xifres de l’atur. Dit d’una altra manera: ens esperen quatre anys encara de gegantí esforç fiscal per pagar la presència d’una immigració que llastra la nostra economia i la nostra hisenda avui i que suposa un factor de ralentització de la nostra economia.

Diguin-me doncs si existeix una solució diferent a la repatriació dels excedents d’immigració per evitar futurs augments de la pressió fiscal! Per això, des de la Plataforma per Catalunya proposem la repatriació d’immigrants il·legals, immigrants que hagin comès delictes comuns, immigrants en atur de llarga durada, mentre demanem que s’acabi amb la política suïcida de les "regularitzacions per arrelament" i es limiti la reagrupació familiar a qui demostri fefaentment poder mantenir a la seva família.

Això o la immigració la continuarem pagant vostè i jo...

Josep Anglada i Rius

President de PxC y candidat a la Presidència de la Generalitat

www.pxcatalunya.com

http://josepanglada.blogspot.com/

0 comentarios