Blogia
.

Mirem cap al Nord!

Mirem cap al Nord!

Un grup de ciutadans de l’Alta Cerdanya s’ha mobilitzat per evitar el tancament de l’única escola en català de la comarca i, alhora, reclamar a les institucions franceses suport per a l’educació en llengua catalana.

"Les nostres institucions, les d’aquí a dalt, han d’assumir les seues responsabilitats. Com ho fan els Consells Generals i Regionals de la Bretanya, del País Basc i d’Alsàcia! Christian Bourquin va dir, fa pocs dies, que havíem de mirar cap al nord, cap a Montpeller. Mirem cap al nord!", han indicat.

Els promotors de la campanya, posada en marxa després que la continuïtat de la Bressola de Càldegues estigui en perill per motius econòmics, han assenyalat que "no tot ha de venir de la Generalitat".

"Fa pocs dies nos vàreu encoratjar a mirar cap a Montpeller i cap al nord. Avui nos han anunciat que tanca l’única escola catalana de la Cerdanya Nord. Vet aquí l’ocasió de demostrar el que pot fer Montpeller per Catalunya Nord i el que pot fer el Consell General pel català. Els Consells Generals i Regionals de Bretanya, del País Basc i d’ Alsàcia ho fan. Per què no aquí?", han remarcat.

També han afegit que "tenim molt poca cosa, amb molta feina hem obtingut engrunes, i no podem tolerar que se perdin per manca de compromís de les nostres institucions més properes".

Els promotors han sol·licitat que s’enviïn mails de protesta a Christian Bourquin, president del Consell Regional; Hermeline Malherbe, presidenta del Consell General; i Georges Armengol, conseller General de Sallagosa.

 

Informa: e-noticies

0 comentarios